Tar ansvaret for hele bokleveransen

renessanse_web_8649Renessanse Media løfter nå bokproduksjon til høyeste nivå, med sin nye forretningsmodell for ”Book Just In Time”. Der tar de ikke bare ansvaret for produksjonen, men også for nettbutikken med bestilling og ordrehåndtering, lagerhold, logistikk, distribusjon og integrering mot ulike faktureringssystemer. På Lierskogen er det lett å la seg imponere.

Høyere opp i verdikjeden
Det er allerede to år siden Renessanse Media flyttet inn i Liertoppen næringspark på Lierskogen. På disse årene har de kontinuerlig ”fintunet” og optimalisert sin digitale ”bokfabrikk” mot rask produksjon og levering av alle typer bøker og hefter, både for forlag og næringsliv. Det stopper ikke der, for nå beveger den ambisiøse bedriften seg enda høyere opp i kundenes verdikjede, gjennom å ta hånd om alt det administrative rundt hver eneste bokleveranse fra forlag til bokhandel og slutt kunde. Forretningsutvikler Jørn Våraker hos RM kan fortelle at systemene allerede er etablert og i bruk av de første kundene.

– En av bokbransjens utfordringer har tradisjonelt vært de høye kostnadene til lagerhold og ordreadministrasjon, og at restopplag ikke blir solgt. Med vår nye forretningsmodell frigjør vi forlaget fra dette arbeidet, og tilbyr ordrehåndtering, netthandel, lagerhold, distribusjon og andre administrative prosesser som en forutsigbar tjeneste til avtalt pris, forteller han.

Og da snakker han ikke om et fremtidsscenario, for både systemer og rutiner er allerede satt i drift på Lierskogen, basert på ImpleoWeb, en norskutviklet sky-basert tjenesteplattform fra Impleo AS. Både lagerhold og produksjonsmaskiner befinner seg fysisk på Lierskogen, der de produserer alle typer bokprodukter og en rekke andre typer trykksaker.

renessanse_web_8630

Fordeler for alle ledd
18 årsverk på Lierskogen forventer å produsere opp mot en halv million bøker i år. ”Book Just in Time” er tatt i bruk av de første forlagskundene, og etter hvert vil Renessanse Media tilby de nye tjenestene til alle kunder. Jørn Våraker forteller at ImpleoWEB er en åpen løsning som gjør det enkelt å legge opp nye kunder i systemet, og at produksjon og levering deretter går på skinner.

– Fordelene for forlaget er mange, det viktigste er de oppnår forutsigbar levering til forutsigbare administrative kostnader, slik at de kan ha enda bedre fokus på kjernevirksomheten sin. Også sluttkunden har fordeler av denne modellen, fordi ”Utsolgt fra forlaget” er en melding som aldri mer vil dukke opp. Og selvsagt gir det fordeler for oss som produksjonsbedrift, i form av at vi tar hånd om en større del av bokens verdikjede og får bedre utnyttelse av egen produksjonskapasitet. Så vi er ikke overrasket over at ”Book Just in Time” er en av megatrendene i internasjonal bokbransje, men vi ser at også markedet her hjemme er modent. Det samme er vi, for det er nærmest en forutsetning å ha full kontroll over produksjon og lagerhold selv før man tar ansvaret for områder som lagerstyring og håndtering av hver enkelt ordre, understreker Jørn Våraker.

Kraftig maskinpark
Den fremtidsrettede produksjonsbedriften på Lierskogen har en av den grafiske bransjens mest imponerende produksjonsparker her i landet, med blant annet flere Xerox iGen 150 og Xerox Nuvera 314, spesialløsninger for innbinding av små serier i både stivbind og softcover, samt Xerox FreeFlow Core som effektivt produksjons- og arbeidsflytsystem. Nå har de altså tatt i bruk ImpleoWeb som motor for den administrative bokhåndteringen. – Vi har etablert en helt ny og relativt avansert tjenesteplattform i løpet av noen få måneder. Det hadde ikke vært mulig uten en robust og fleksibel programvare som ImpeloWEB, og ikke minst det interaktive samarbeidet vi har med Impleos utviklere og BizDoc. Nå er den nye modellen etablert, og den kan tas i bruk løpende av våre forlagskunder som ønsker å selge bøker på en ny og mer lønnsom måte, avslutter Jørn Våraker.

renessanse_web_8664

Produksjon med et smil på Lierskogen!

renessanse_web_8649