”Full flex” hos Kolbotn trykkeri

bizdoc_kolbotn01Hos Kolbotn trykkeri har de nå fått på plass en velutstyrt Xerox Versant 2100. – Topp kvalitet og hastighet, dette er et arbeidsjern som passer perfekt for et lite trykkeri som vårt, sier Robert Nilsen (t.v.) og Petter Nilsen.

Robert Alf Nilsen har rundt 40 års fartstid i grafisk bransje, og driver Kolbotn trykkeri sammen med sønnene Petter Nilsen (trykker) og Christopher Anker Nilsen (daglig leder). Rask levering, høy servicegrad og førsteklasses grafisk kvalitet har alltid stått sentralt i bedriften, som har mange kunder i nærområdet. Lokalt næringsliv og kjøpesentre nyter godt av blant annet plakater og alle typer reklamemateriell fra bedriften. Her er også utstyr for produksjon av plastkort, ”vippetasser” og annet spesialmateriell, og en Heidelberg boktrykkermaskinen fra 1970-tallet er fremdeles i drift til stanseoppdrag. Ingen tvil om at håndverkstradisjonene fremdeles lever på Kolbotn, i et trykkeri som satset tidlig på digital produksjon og har vært i fremste rekke med digitaltrykk de siste 20 årene.

bizdoc_kolbotn02

Nå er en tidligere Xerox-maskin altså erstattet av den kraftigste digitalpressen i Versant-familien, utstyrt med fem arkmagasiner, inline fals og stift, kraftig arkutlegger og mye mer. I tillegg har de en ekstern booklet-ferdiggjøringsmaskin, slik at fleksibiliteten blir svært høy. Hvordan er de første erfaringene?

– Svært gode, vi ser at Versant 2100 er en allsidig digitaltrykkmaskin med høy hastighet og den grafiske kvaliteten vi ønsker for både farger og sort-hvitt, med svært god fleksibilitet i papirvalg og formater. Samtidig er det en driftssikker maskin, og det er viktig for en liten bedrift som vår. Nylig kjørte vi et større opplag gjennom to helgedager uten at det var operatør tilstede. Da er høy driftssikkerhet og store arkmagasiner og utlegger en nødvendighet. I tillegg gir den bedre pasning mellom for- og bakside, og vi kan produsere eksempelvis en 6-siders brosjyre mye enklere enn tidligere, forteller to generasjoner Nilsen etter å ha hatt Versant 2100 i drift i noen måneder.

bizdoc_kolbotn03

Original Heidelberg hos Petter Nilsen og Kolbotn trykkeri er fremdeles i bruk. Den har gått i mer enn 40 år, det gjør nok ikke den nye Versant-pressen.

bizdoc_kolbotn05

Robert Nilsen kan glede seg over høyere produksjonshastighet, høyere kvalitet, bedre pasning og høy driftssikkerhet i bedriftens nye Xerox Versant 2100.