2,6 millioner trykk på 20 dager!

oberthur04Oberthur Technologies er en av verdens største aktører innenfor produkter og tjenester relatert til betaling-, identitet- og lojalitetskort. Nylig gikk et av selskapets største norske enkeltoppdrag gjennom digitaltrykkpressene i Stavanger. To nye Xerox Versant 80 Press gikk nærmest sammenhengende i 20 dager. Det resulterte i hele 2,6 millioner unike trykk!

Imponert over Xerox Versant 80
Med kunder i 169 land er Oberthur Technologies en av verdens ledende aktører innenfor løsninger og produksjon av ID-kort, bankkort, chip, sikker betaling med mer. Olav Tunheim leder Oberthur sin avdeling for printtjenester, med omfattende produksjon av print- og pakketjenester fra produksjonssenteret i Stavanger. Etter at årets største enkeltoppdrag er gjennomført, legger han ikke skjul på at han er imponert over produktivitet, driftssikkerhet og fargestabiliteten på selskapets to nye Xerox Versant 80 digitalpresser. Oppdraget var en årlig produksjon av forsikringsdokumenter for Utdanningsforbundet, totalt 2,8 millioner trykk på ulike papirtyper, og med utstrakt bruk av variable data og farge hele veien. Alt ble produsert på 24 dager og i hovedsak med to skift hver dag. – Vi opplevde knapt driftstans underveis, det er rett og slett imponerende, sier Olav Tunheim.

Variable data og miks av papirtyper
De to Xerox-pressene gikk totalt 38 skift under produksjonen, der de kontinuerlig hentet ulike papirtyper fra sine fem papirmagasiner. Dokumentsettene ble stiftet inline i Versant-pressene før alt ble pakket i konvolutter i en automatisert prosess basert på strekkodelesing i konvolutteringsmaskinen. Tunheim her vært i bransjen i flere tiår og er imponert over det store potensialet i de kompakte Versantpressene. – Minimalt med driftsstans, stabil kvalitet gjennom hele produksjonen, og dessuten svært god brukervennlighet og ergonomi på alle brukeroperasjoner er en rask oppsummering av produksjonen. Utdanningsforbundet hadde utarbeidet ny grafisk profil i år med mange variable fargeelementer, så da det er ekstra hyggelig å kunne utføre en rask og høykvalitets produksjon innenfor tidsfristen, sier en fornøyd Olav Tunheim.

Sikkerhet på toppnivå
Oberthur har en omfattende maskinpark og kunder som stiller de høyeste krav til sikkerhet, kvalitet og gjennomføring. – I denne delen av det grafiske markedet må man velge de beste samarbeidspartnerne og investere i de mest driftssikre løsningene. Versant 80-pressene har utvilsomt bestått ilddåpen her i huset, sier avdelingsleder Olav Tunheim.

bd_oberthur02

oberthur04