Topp-plassering til Renessanse Media

rm_xeroxaward01_4243_1024Renessanse Media fra Lierskogen ble belønnet med topp-plassering i klassen for bokproduksjon i konkurranse med ledende produksjonsbedrifter fra hele verden.

Ledende globalt nettverk
Xerox har håndplukket og invitert ledende grafiske produksjonsbedrifter fra hele verden til sitt internasjonale nettverk Xerox Premier Partner (XPP), et nettverk som teller godt over 500 grafiske virksomheter. Formålet med XPP er å tilrettelegge for nettverksbygging, erfaringsutveksling, kunnskapsdeling og – ikke minst – internasjonalt samarbeid og business mellom ledende grafiske bedrifter. På årets Drupa-messe ønsket Xerox å vise de besøkende det ypperste av oppdrag som produseres på Xerox digitaltrykkpresser verden over. Hele XPP-nettverket ble invitert til å delta i en «Best of the best» konkurranse med sine reelle grafiske oppdrag. Konkurransen ble en enorm suksess, med visning av over 160 kundeapplikasjoner på Xerox-standen under Drupa. I dette selskapet av ledende grafiske virksomheter tok Renessanse Media en imponerende tredjeplass i klassen for digital bokproduksjon.

rm_xeroxaward_4309_1024

Matbok i toppklasse
Renessanse Media (RM) er lokalisert i nye produksjonslokaler på Lierskogen mellom Oslo og Drammen. De deltok i konkurransen med boken Kjartans Tango, utgitt på Gyldendal Norsk Forlag. RM hadde opprinnelig reproansvaret for hovedopplaget av boken, som ble trykt i offset. Jørn Våraker, medeier og forretningsutvikler i Renessanse Media, forteller at de hadde lyst til å produsere et digitaltrykt opplag på 100 eksemplarer for å promotere nye muligheter for forlaget. Boken er gjennomgående illustrert med flotte fargebilder trykt på matt bestrøket papir Sappi 150 g/kvm Profi Matt, IGEPA/Berg-Andersen, og trådheftet.

– Vi ønsket å vise utgiverne at det digitaltrykte sluttproduktet holder like høy kvalitet som det opprinnelige. Boken er i sin helhet produsert hos oss, inkludert hardcover omslag og innbinding, den viser at det er mulig å produsere små opplag av kvalitetsbøker, på samme papir som offsetopplagene, uten at dette går på bekostning av kvalitetskravene, sier Jørn Våraker. Boken var på ingen måte skreddersydd for digitaltrykk, likevel nådde den helt opp i toppsjiktet i konkurransen. – Sluttresultatet er en flott gavebok i absolutt toppklasse, og vi er selvsagt svært stolte over at vi nådde opp blant de aller ypperste bokproduksjoner i konkurransen, sier Jørn Våraker.

Imponerte Xerox
Kåringen ble gjort på Drupa, men utmerkelsen ble personlig tildelt i produksjonslokalene på Liertoppen. Hubert Soviche, General Manager Strategy, Marketing & Channel i Xerox, sto for utdelingen og fikk samtidig en omvisning i produksjonshallen hos Renessanse Media. Han legger ikke skjul på at han er imponert.

– Det er en imponerende produksjon her hos Renessanse Media, med arbeidsflyt for å håndtere mange ordrer med høy kvalitet. Dette er en bedrift som har foretatt bevisste investeringer hele veien for å oppnå de sluttproduktene og den kvaliteten de ønsker å levere, understreker Hubert Soviche.

Hubert Soviche (midten) fra Xerox ble imponert da han besøkte RM og Jørn Våraker (t.h.). Der fikk han full gjennomgang av landets mest spennende bokproduksjon sammen med Petter Langkaas (t.v.) fra BizDoc.

Hubert Soviche (midten) fra Xerox ble imponert da han besøkte RM og Jørn Våraker (t.h.). Der fikk han full gjennomgang av landets mest spennende bokproduksjon sammen med Petter Langkaas (t.v.) fra BizDoc.